Tricket för optimal sömn

Träning leder som vi alla vet till bättre sömn. Men kanske vaknar du ändå upp med nacksmärtor eller ont i ryggen? Här kommer vi med tips på hur du kan göra för att få ut det mesta av din sömn, med en skön säng och den rätta sovställningen.  

För den som vill ha det lilla extra tipset är faktiskt det bästa du kan göra om du vrider och vänder på dig att byta säng. På https://baddsofflagret.com/ säljer de bäddsoffor till riktigt bra priser och vi kan faktiskt rekommendera att man tar en titt. Det kan vara en riktigt god investering – du får dessutom chansen att designa den lite som du vill.

Skön säng – och bra position

För att du ska få optimal sömn är det viktigt att du ligger rätt. Forskning har nämligen visat att det är just hur du väljer att sova, alltså i vilken ställning, som spelar viktigast roll. Om du lägger en kudde mellan benen kommer du dessutom optimera för att inte få ont i ryggen. Det är ett klassiskt knep för den som är gravid och lider av foglossning, men funkar även för den som inte har en bebis i magen som tynger ryggen!

Vi vet alla att sömnen är viktig för välbefinnandet. Idag är det många experter som menar att vi prioriterar bort sömnen även under vår semester. Vi vill helt enkelt fylla tiden med meningsfulla aktiviteter. Glöm det! En meningsfull aktivitet är nämligen att sova – och resten kan du ta senare under dagen eller prioritera bort någon småsak som egentligen bara stressar dig. Allt fler uppger att de har svårt att sova, så att hitta den perfekta sovställningen, en riktigt skön säng och att prioritera sömnen på semestern är våra bästa tips för hur du uppnår den maximala sömnen!