Träningsresor allt vanligare bland svenska resenärer

Vill du också åka på en resa med träningsinslag? Då är du inte ensam!

kabinväskorDet blir allt populärare att åka på resor med ett träningstema. Vare sig det är skidåkning i fjällen, surfning på en soldränkt kust någonstans i ett tropiskt land eller kanske en resa med vandring i franska alperna. Det som behövs vid dessa olika typer av resmål är passande resväska, och givetvis, kabinväskor som passar flygbolagens regler om storlek och vikt.

Res iväg på träningsläger med rätt väska

Men hur hittar du den träningsresa som passar bäst för just dig? Jo, först och främst bör du tänka på vad du faktiskt är intresserad av. De allra flesta gillar att ha semester men du kan förgylla din lediga tid med att göra det du älskar, oavsett om det är boot camp, yoga eller kanske löpning med intervaller. Se bara till att ha rätt packning med dig och rätt väska för ändamålet.

I en artikel i Göteborgs-Posten går det att läsa om hur allt fler väljer aktiv semester med just hälsa och träning i fokus. Utbudet växer samtidigt, i takt med efterfrågan såklart.

 

Några typer av resor är följande:

  • Yogavecka med asthangayoga med en yogaguru, gör akrobatiska övningar och lyssna till havets brus.
  • Träningsvecka med PT i ett varmt och härligt land, varva träningen med ett bad.
  • Simmarvecka i en lång och stilla utomhusbassäng för att träna på crawl och ryggsim. Gör det på en tropisk ö.
  • Gör en klassikervecka någonstans i Europa. Cykla, kör rullskidor, simma och gå på intressanta föreläsningar.
  • Träning för den mogna personen, givetvis i ett varmt land. Pensionärsresor med träningstema blir även det allt vanligare. Pilates och styrketräning? Eller kanske löpning varvat med yoga?
  • Fotbollsläger i Thailand? Eller kanske spela golf i Spanien. Det finns massor att välja på.

 

Nej, att ligga och sola i en solstol dagarna i ända, varvat med ett dopp i poolen för att bryta av – det räcker inte för många svenskar längre. Det går även att läsa om hur vi allt mer vill ta oss ut i världen för att inte bara uppleva men även för att träna, och fokusera på vår hälsa, ut och in. I både denna artikel från Aftonbladet och här i Expressen kan du läsa om olika anledningar till träningsresor och vad det finns för olika alternativ att välja på. Följ ditt hjärta!