Sveriges nya generation av ishockeyspelare

Svensk ishockey har en ljus framtid framför sig, trots ett antal motgångar på senare tid. Sverige producerar väldigt många atleter inom hockeyn, exempelvis den unge Rasmus Dahlin, som valdes som bäst i sin årskull år 2000. Det är en spännande tid för hockeyfans.

Den svenska ishockeyn har trots flera motgångar bara vuxit över åren. Sverige pumpar ut världstalanger inom denna sport gång på gång, vilket i sin tur inspirerar unga till att plocka upp hockeyklubban och annan bra utrustning även de. Ishockey är idag en av de största sporterna i Sverige och är den nationalsport du oftast kommer att tänka på när du tänker på svensk sport. Det är därför inte alltför förvånande att så många toppspelare i världen är svenskar. Nedan följer ett antal toppspelare inom ishockeyn från de yngre generationerna.

Rasmus Dahlin, Adam Boqvist och William Nylander

Rasmus Dahlin har blivit utsedd till världens bästa i sin årskull (år 2000). Vid bara 18 års ålder har han redan börjat intressera hockeyfans världen över. Han inledde sin karriär i NHL med ett treårigt kontrakt hos Buffalo Sabres, för 925 000 dollar per år. Rasmus Dahlin har kommit att uppskattas av sina fans för sin öppenhet och ärlighet samt sin otroliga skicklighet.
Ännu en ung talang som blev draftad av NHL år 2018. I juli 2018 skrev han under ett treårigt kontrakt med Chicago Blackhawks och har i NHLs försäsong lyckats imponera på både lagkamrater och coacher. Han har kommit en bra bit i sin utveckling efter att ha blivit draftad och kommer bara att fortsätta bli bättre.
Trots att Nylander idag går igenom det som kommit att kallas det värsta kontraktbråket på 25 år, går det inte att neka till hans talang när det gäller att spela. Han är en viktig del av offensiven i sitt lag Toronto Maple Leafs och valdes som åttonde spelare i draften laget höll år 2014. Han har även blivit utsedd till VM-hockeys bästa spelare då han deltog med Tre Kronor år 2017. Hockeyfans får hoppas innerligt på att kontraktdilemmat löser sig så att han får delta i den uppkommande säsongen.

Med över 100 svenska spelare i NHL idag är det en spännande tid för svenska ishockeyfans. Sverige fortsätter att leverera toppatlet efter toppatlet och den kommande säsongen är definitivt värd att hänga med i för alla fans av hockey.