Skydda telefonen under träningen

Du som tränar regelbundet är mån om din hälsa, det är ett som är säkert. Det ger inte bara en starkare kropp utan även ett friskare sinne och alla former av fysisk aktivitet ger mer energi och livslust. Dans, löpning, styrketräning, simning och yoga – de låter dig alla hålla formen i topp.

Detsamma går tyvärr inte att säga om mobiltelefoner, då det är ganska vanligt att de skadas under olika slags träning. Svettiga händer, ett högt tempo och brist på bra fickor i träningskläderna är alla typiska anledningar till att hundratals mobiltelefoner tappas, repas och krossas varje dag. Många tränar idag med hjälp av sina mobiler, exempelvis genom att använda träningsappar eller streama musik, så det är viktigt att telefonen kan hänga med utan att skadas.

Skydda kroppen

Det absolut viktigaste för att din mobil ska klara träningen är ett bra skal som inte bara skyddar mot damm och repor, utan också mot hårda stötar och fall. Idag finns det fantastiska varianter som är särskilt utformade för människor med mycket aktiva liv, och du kan hitta iphone 12 pro max skal här för alla dina behov. Det kan till exempel vara ett gediget skal med en utfällbar ring som gör det möjligt för dig att hålla ett rejält tag om mobilen om du måste ta fram den när du springer, eller stödja telefonen om du vill kunna se skärmen när du kör ett träningspass.

Föredra trådlöst

En typisk skada som drabbar telefonen är när du fastnar med armen i hörlurarnas sladdar och plötsligt slungar mobilen rakt ut i luften. Välj därför helst trådlösa alternativ när du lyssnar på musik under träningen för att förebygga onödiga olyckor. Det finns fantastiskt bra modeller idag som antingen är pluggar eller ”on ear”, och om du tränar utomhus i trafiken finns det också benledande lurar som lämnar örat fritt och låter dig höra allt omkring dig samtidigt som du lyssnar på musik eller podcasts.