Ny termin – nya träningskläder

När en ny termin står för dörren är det många barn som behöver uppdaterad träningsmundering. En ny hockeysäsong stundar eller barnet ska börja spela fotboll, rida, gå på gymnastik eller vad det nu kan vara. Träningsutrustning kostar dock skjortan, det vet alla föräldrar. Men det finns sätt att pressa kostnaderna.

Hösten är den optimala årstiden för att fynda både kläder och prylar. Om du vet med dig att du behöver införskaffa dyr utrustning till ditt barns nya träningssäsong så kan du passa på när det är cyber monday i Sverige.

sportskorIdrotter som kostar

Vissa idrotter är mer kostsamma än andra. Dessutom kan de kräva mer utrustning och kringutrustning än bara kläderna du har på kroppen när du tränar. Det har framkommit att föräldrar i genomsnitt lägger över 15 000 kronor per barn och år, bara på deras sportintressen. Kostnadsundersökningar av olika sporter visar också att några av de sporter som antogs var de allra mest kostsamma, blev nedpetade av andra idrotter. De allra dyraste sporterna om du både inberäknar resor och utrustning och allt som hör till, listas nedan.

 

  • Ishockey
  • Dressyr eller ridning
  • Tennis

 

Högst upp på listan figurerar ishockeyn som med sina resor till cuper på bortaplan och utrustning kan överstiga 10 000-kronorsstrecket per säsong. Skridskor, hjälm, klubba och hockeyställ går på rejält med pengar, därför gör du en bedrift varje gång du lyckas hitta det på second hand eller under rea samt låna sportutrustning. Att ligga steget före under Black Friday och Cyber Monday-helgen gör att du kan hitta sportutrustning till rimliga priser att ge bort till din son eller dotter i julklapp.

Det är alltid klokt att köpa så prisvärd utrustning som möjligt, speciellt om du har flera barn. I annat fall kan något av barnen tvingas avstå från sin aktivitet till förmån för någon annan, vilket kan skapa konflikter inbördes i familjen.

De billigaste sporterna av ser gymnastik, fotboll och även golf till stor förvåning. Anledningen till det sistnämnda är att golfutrustningen köps second hand, att priserna har gått ned och att medlemsavgiften på de flesta klubbar inte av på den höga nivå den var förr.