Kör säkert till och från träningen

När hockeyträningen drar igång för barnen blir det mycket skjutsande fram och tillbaka. Då är säkerheten i bilen extra viktig, framförallt vid vinterunderlag. Se därför alltid till att du har rätt däck och kör säkert när du kör omkring med barnen!

Nu är det dags för vinterdäck 2020 för att du ska kunna köra barnen säkert till och från hockeyträningen. Men det är inte alltid helt lätt att veta vad som gäller när det kommer till vinterdäck och bilkörning under vintern. Detta går vi dock igenom här!

Tider för vinterdäck

däckbyteMånga byter vinterdäck när det börja bli minusgrader ute och snön börjar komma. Det kan dock vara farligt att vänta så här länge på att byta för sommardäcken kan bli mindre följsamma redan innan vinterväglaget kommer. Det bästa är att ha vanan att byta däck när löven börjar falla och det fortfarande är några plusgrader ute. Dina vinterdäck kan vara med eller utan dubbdäck, dock får dubbdäck bara användas mellan den 1 oktober och den 30 april.

Tips på vad du ska göra med dina vinterdäck

När det kommer till vinterdäck finns det några saker att tänka på för att ditt körande ska bli så säkert som möjligt. Köper du begagnade vinterdäck kan det vara bra att köra dessa på barmark ett antal mil innan du börjar använda dem på vinterväglag. Gummidäck som lagras utvecklar en hård yta som behöver slitas bort för att sedan kunna fungera på bästa vis. Har du helt nya dubbdäck ska du tänka på att dessa behöver köras in. Med andra ord behöver du köra lite lugnare i början, hålla jämn hastighet och göra lugna inbromsningar.

Glöm inte att förvara dina vinterdäck på rätt sätt när du inte använder dem. De ska förvaras mörkt och svalt för att inte åldras i förtid. Kan du inte förvara däcken hemma finns det däckhotell där du kan hyra in dig.