Innebandyn är tillbaka i Skåne

År 2014 förlorade Föreningen för Funktionshindrade i Skåne Län sin innebandytränare och då tog det slut – men nu är man på bollen igen med ny tränare!

innebandyklubba-bollarAtt ta sin innebandyklubba och ta sig till hallen för lite bandy med kompisarna är det många som njuter av och finner nöje i. Likaså var det för Föreningen för Funktionshindrade i Skåne Län, men deras glädje tog slut under 2014 när deras tränare slutade och man blev av med sina lokaler som man fått låna att spela, något som Landskrona Direkt rapporterade om. Men nu är man tillbaka på bollen igen med ny tränare – den före detta Lejonetspelaren Christian Melin har nämligen tagit sig an laget.

Sadlade om till personlig assistent

Från att ha börjat en karriär som innebandyspelare gick Christian Melin sedan över till att bli tränare för olika innebandylag samtidigt som han arbetade dagtid som lagerarbetare. Men sedan sadlade han om och blev Personlig assistent vis ett LSS-boende och för Helsingborgs Dagblad berättar han om hur han själv faktiskt också har en dotter med en lindrig funktionsnedsättning, och att det är för hennes skull som han nu ställer upp som tränare för Föreningen för Funktionshindrade i Skåne. Han säger även att det också beror på att han saknar innebandyn och att han tack vare satsningen ”forallball” som innebandyförbundet startat som nu Landskronaklubben SST Net Falcons spinner vidare på nu äntligen kan göra något som både hjälper människor och är något han själv älskar: spela innebandy för att det är roligt. Men självklart är detta inte allt man kan göra som funktionshindrad i Skåne, andra aktiviteter finns att läsa om på Skåne kommuns hemsida.

Så här såg det ut när Föreningen för Funktionshindrade i Skåne sökte ny tränare till innebandylaget: