Årets fair play-ledare

Nu prisas årets fair play-ledare inom innebandyn och en som får mottaga det prestigefyllda priset är damlagstränaren Jimmy Gunnstedt i Rönnby Västerås – och detta är faktiskt första gången som detta pris delas ut bland spelarna och ledarna i innebandyns Superliga både på dam- och herrsidan.

9368960-hand-holding-trophyInnebandyn må vara tillbaka i Skåne men det är i Västerås Rönnby som priset som årets fair play-ledare landar. Det går nämligen till damlagstränaren Jimmy Gunnstedt som tack vare sitt engagemang och professionella sätt kommit att bli personen som får mottaga detta pris med den fullständiga motiveringen som lyder:

”Jimmy har under säsongen kombinerat sin vilja att vinna, och leda sitt lag genom utmaningar, med att uppträda på ett professionellt sätt även i tveksamma och utsatta situationer” läs mer.

Annat som lovordats om tränaren är att han är en bra ambassadör för vad innebandy faktiskt bör stå för. Så att han blev den som nu fått ta emot detta pris för första gången inom innebandyns Superliga är inte så konstigt. Men han är inte ensam. Totalt är det fyra personer som prisas, två personer i vardera serie på både dam- och herrsidan.

Detta krävs för att kunna vinna priset

Något som kan vara bra att veta är dock att det inte är vem som helst som kan få detta pris, det krävs en hel del faktiskt. Till exempel ska man först och främst vara innebandyspelare eller ledare i superligan, och sedan ska man uppfylla de uppsatta kriterierna som handlar om att vara ett föredöme för svensk innebandy. Dessa inbegriper bland annat att han eller hon som blir valbar för priset ska på ett tydligt sätt medverka till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match, lyder formuleringen som Svensk Innebandy och Pantamera satt upp som tillsammans delar ut det här fina priset.